Dagje Emmen

donderdag 12 oktober, 2023

Ochtendje Winkelplezier

We begonnen onze dag met een bezoek aan het winkelcentrum van Emmen. De kinderen waren meteen enthousiast over de speelgoedwinkel, terwijl Pieter en ik enkele lokale boetieks verkenden. We vonden een schattig winkeltje dat handgemaakte sieraden verkocht en ik kon het niet laten om een mooie ketting voor mezelf te kopen. Pieter, altijd op zoek naar iets unieks, vond een vintage boekenwinkel waar hij een zeldzaam exemplaar vond van zijn favoriete auteur.

Lunchen bij Restaurant de Kamer

Na wat ochtend winkelen, gingen we richting Restaurant de Kamer voor een brunch. We hadden gekozen voor “De Kamer’s brunch”, en wat een traktatie was dat! Het begon met een kop soep naar keuze, gevolgd door een rijke selectie van diverse vlees, vis en kaassoorten van de lunchkaart. De kinderen waren vooral dol op de zoete broodjes en het oerbrood. Pieter en ik hebben genoten van het eiergerecht en de kroket. De sfeer in het restaurant was warm en uitnodigend, en het personeel zorgde ervoor dat we ons echt welkom voelden.

Middag: Verdere Verkenning

Met volle buiken gingen we op pad. We wandelden over het grote plein met water in het centrum van Emmen en genoten van de bruisende sfeer. Het was vrijdag, wat betekende dat het marktdag was! De markt was een waar feest voor de zintuigen met zijn kleurrijke kraampjes, de geur van verse bloemen en tal van lekkernijen. Na wat rondneuzen en enkele heerlijke snacks te hebben geproefd, besloten we de kinderen te trakteren op een film bij de Utopolis bioscoop. Ze waren dolblij met de verrassing!

Dineren bij Eetcafé Groothuis

De avond bracht ons naar Eetcafé Groothuis. Het is een zeer toegankelijk restaurant en we voelden ons er meteen thuis. We kozen voor de heerlijke runderburger, en wat was die smaakvol!

Afsluiting

Onze dag in Emmen was absoluut heerlijk. Het bood de perfecte mix van winkelen, lekker eten en gezinsvriendelijke activiteiten. We kunnen niet wachten om terug te gaan en meer van deze charmante stad te verkennen!